Σάββατο 23 Μαΐου 2009

46 δύσκολα ονόματα...

...και θα προωθηθούν οι συλληφθέντες μετανάστες στα επόμενα στάδια του ποινικού μηχανισμού. Γυμνοί. Χωρίς τυπικά και ουσιαστικά αποδεικτικά της ιδιότητας του πολίτη. 46 ονόματα που δύσκολα τα συγκρατείς, φροντίζεις μόνο να τα γράψεις σωστά για να μην έχει τυπικό πρόβλημα η διαδικασία. Εξαθλιωμένοι μετά την νύχτα στο κρατητήριο, αποδυναμωμένοι απέναντι σ' ένα πανίσχυρο μηχανισμό που θα ταυτοποιήσει και θα ταξινομήσει τις 46 περιπτώσεις τους, ενόψει της συνέχισης ενός ταξιδιού που κάνει κύκλους γύρω από την ίδια αφετηρία, γυμνές ζωές σε διαδρομές φτιαγμένες από χαρτόνι.
Σ' αυτό το μεταξύ, και στο περιθώριο πάντα των μεγάλων γεγονότων, "Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε υπόγειο πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται από μουσουλμάνους ως τόπος προσευχής, στη συμβολή των οδών Αγορακρίτου και Αριστομένους, στην πλατεία Αττικής, από άγνωστους, οι οποίοι έριξαν βενζίνη" http://www.tvxs.gr/v12327

1 σχόλιο:

  1. Παραθέτω την καταγγελία της "Πρωτοβουλίας φορέων και κατοίκων για την γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα", όπως κοινοποιήθηκε στη λίστα του syn-forum

    Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Φορέων και Κατοίκων

    «Πρωτοβουλία Φορέων και Κατοίκων για την γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα» καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς και την τρομοκρατία που ασκήθηκε από ακροδεξιά στοιχεία, στα πλαίσια πολιτιστικής εκδήλωσης στο χώρο της πλατείας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γκασμέντ Καπλάνι.
    Το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά φέρονται σαν να είναι ιδιοκτήτες της πλατείας, το γεγονός ότι υιοθετούν τη βία και την τρομοκρατία κατά των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και κατά οιουδήποτε έχει διαφορετικές απόψεις μ’ αυτούς και ότι συνάμα χρησιμοποίησαν φρασεολογία που παραπέμπει στην προεμφυλιακή και προδικτατορική περίοδο, μας ανησυχεί ιδιαίτερα.
    Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι η αστυνομία δεν παρενέβη να τους σταματήσει, ούτε όταν μας προπηλάκισαν, ούτε όταν άρχισαν να κυνηγούν μπροστά στα μάτια τους μετανάστες.
    Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί βλέπουμε τη χώρα μας να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σ’ ένα φαύλο κύκλο βίας, απ’ τον οποίο πιστεύαμε ότι είχαμε απαλλαγεί οριστικά μετά το τέλος της χούντας. Καλούμε όλους τους πολιτικούς χώρους να πάρουν σαφή θέση και να καταδικάσουν τη βία που ασκεί η άκρα δεξιά. Έχουμε όλοι μας υποχρέωση απέναντι στο ελληνικό λαό να φράξουμε το δρόμο σ’ αυτούς που καλλιεργούν το μίσος και το διχασμό.

    ΑΘΗΝΑ 24-5-2009

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

    υγ. Η σημερινή παράσταση κουκλοθέατρου και καραγκιόζη στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα αναβάλλεται εξαιτίας των τραμπουκισμών και της ακροδεξιάς βίας που ασκήθηκε κατά την εκδήλωση του Σαββάτου.

    Σημειώνω και πάλι ότι οποιοδήποτε σχόλιο/ απάντηση στο παραπάνω κείμενο της Πρωτοβουλίας, μεταφέρει ρατσιστικά επιχειρήματα και προσβλητικό ιδίωμα δεν θα δημοσιευθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή