Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Για την υπεράσπιση της Στέλλας Πρωτονοταρίου και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

Κάλεσμα Εκπαιδευτικών του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Συνάδελφοι/συναδέλφισσες και φίλοι
Στις 16/6/2006 και ώρα 09:00 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) δικάζεται η πρώην Διευθύντρια του 132ου Δ.Σ. Αθήνας για τη δυνατότητα που έδωσε στους μετανάστες μαθητές/τριες του σχολείου μας να διδαχτούν την μητρική τους γλώσσα. Μαζί της δικαζόμαστε όχι μόνο εμείς, που τα χρόνια της θητείας της συναποφασίσαμε και υποστηρίξαμε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, αλλά παράλληλα και όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί της πράξης που ονειρεύονται ένα σχολείο για όλα τα παιδιά και προσπαθούν να το πραγματοποιήσουν με την εκπαιδευτική τους πρακτική μέσα στις τάξεις. Σας καλούμε όλους και όλες να παρευρεθείτε μαζί μας στο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε από κοινού το δικαίωμα στην παιδαγωγική ελευθερία, στην ισότητα και τη δημοκρατία.
Εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο 132 Δ. Σ. της Αθήνας Κορρέ Χρυσή Μακρυγιάννης Γεώργιος Μάστορα Πολυξένη Παπαδοπούλου Ευρώπη Βασιλάκου Παρασκευή Παυλοπούλου Ολυμπία Βουλαλάς Κλεάνθης Τσιροπούλου Μαρία Σκαρτίλας Σωτήρης Ευθυμίου Τερέζα Σταυροπούλου Ηλιάνα Χαραβιτσίδης Πέτρος Γεμιδοπούλου Αικατερίνη Ταζοπούλου Στεργιανή Πηγή: http://www.132grava.net/node/353 Δελτίο Τύπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Απόσπασμα)
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 132ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/6/2009 στις 9:00 το πρωί.
Η ΔΟΕ και όλο το εκπαιδευτικό κίνημα συμπαραστέκεται στη Στέλλα Πρωτονοταρίου, η οποία διώκεται γιατί πήρε την πρωτοβουλία να σχεδιάσει και να εφαρμόσει προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και να αναπτύξει παράλληλες δράσεις στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπική κοινωνία), γιατί έπραξε το «έγκλημα» της ισότιμης ένταξης όλων των μαθητών του σχολείου της, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή εθνική τους προέλευση, γιατί με τη συλλογική δράση και απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων έπραξαν και πραγμάτωσαν ένα σχολείο που άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους. Να γίνεται ένας δημιουργικός χώρος. Ένας χώρος στην ουσία του παιδευτικός καθώς δεχόταν όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Πηγή: http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank11_6_9_1137.php Δείτε επίσης:
Ιστοσελίδα της ομάδας δασκάλων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός πληροφοριών όπως δημοσιεύματα του τύπου, εκπαιδευτικό υλικό και άρθρα, ψηφίσματα, δελτία τύπου πολιτικών κομμάτων και προσώπων, κείμενα ερωτήσεων στη Βουλή)
http://www.132grava.net/ Ψηφίσματα συμπαράστασης των Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ, άλλων φορέων και προσώπων http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank1_6_9_0004.php#1 Επιστολή του Συνήγορου του Πολίτη (για τα δικαιώματα του παιδιού) προς τον Υφυπουργό Παιδείας για το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας http://www.132grava.net/sites/default/files/SINIGOROS.pdf Διώκεται επειδή ενσωμάτωσε τα παιδιά των μεταναστών στη ζωή του σχολείου Χρήστος Κάτσικας, Τα Νέα, 9 Ιουνίου 2009 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4520951#yourComments Η κατασκευή ενός εκπαιδευτικού «σκανδάλου»: Κυνηγοί του «φανερού» σχολειού Ιός, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 18 Μαΐου 2008 http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080518.htm Πηγή εικόνας: http://www.nws.k12.mn.us/multicultural_education_programs/programs.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου