Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ισοβια στη μαριανθη πατσελή -δελτιο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ





                                       






                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΤΑΙ

Ισόβια στην Μαριάνθη Πατσελή επειδή δεν αντιμετωπίστηκε ως εξαρτημένη χρήστρια


Καταδικάστηκε σε ισόβια η Μαριάνθη Πατσελή εναντίον της οποίας είχαν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατάπληξη προκάλεσε η καταδικαστική απόφαση σε ισόβια  ενώ είναι εξαρτημένη χρήστρια και παρά την θετική παρέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση περί τοξικομανίας και την πραγματική κατάσταση της κατηγορουμένης.

Στην περίπτωση της  Μαριάνθης Πατσελή έχουμε για μια ακόμη φορά παραγνώριση του πνεύματος του νομοθέτη, αναφορικά με την αμφισβήτηση των γνωμοδοτήσεων περί τοξικομανίας. Η Μαριάνθη  Πατσελή καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή αυθαιρέτως δεν κρίθηκε ως εξαρτημένη.

Ο βουλευτής Τάσος Κουράκης δήλωσε: «Η δικαιοσύνη μπορεί να είναι ανεξάρτητη δεν μπορεί όμως να είναι ανεξέλεγκτη ούτε πέραν των νόμων. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η απόρριψη επιστημονικά και νομικά τεκμηριωμένης πραγματογνωμοσύνης οδηγεί σε αδιέξοδο την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τους κρατούμενους για χρήση ναρκωτικών ουσιών και υπονομεύει το πνεύμα του νομοθέτη.

Το μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα των εξαρτημένων κρατουμένων δεν μπορεί να επιλυθεί με την φυλάκισή τους πόσο μάλλον με την μη αναγνώριση της ιδιαίτερης κατάστασής τους ως εξαρτημένων χρηστών».
                                        
25-9-10

                                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 σχόλια:

  1. Η ειδηση έχει την αξία της, όμως παραμένει κουτσουρεμένη και αναποτελεσματική όταν δεν αναφέρει τα ονόματα των δικαστών που πήραν την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακάρι να ήταν μόνο πρόβλημα συγκεκριμένων δικαστών! δεν είναι η είδηση κουτσουρεμένη, είναι η ανάρτηση γιατί η μαριάνθη είναι μια απ' τις πολλές, παρελθούσες και επόμενες, που θα καταπιεί μια δικαστική κουλτούρα που επενεργεί και διαβρώνει την κοινωνία με τιμωρητικό οξύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ζητώ την κατανόησή σου Ανώνυμε φίλε αλλά είναι πολιτική μας να αναφερόμαστε σε θεσμούς, στην κριτική των οποίων δεν προσφέρει τίποτα το να στοχοποιούμε τα υποκείμενα μέσα από τη δράση των οποίων μπορεί να εκρήγνυται η ανάγκη στόχευσης του θεσμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή